A Budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium LabelFrancEducation minősítését tanúsító tábla leleplezése

December 9-én szerdán leleplezték a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium LabelFrancEducation minősítését igazoló táblát. Az ünnepségen jelen volt Eric Fournier, Franciaország nagykövete, Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet igazgatójaés kulturális együttműködési tanácsos és Hugues Denisot, oktatási együttműködési attasé.

A LabelFrancEducation minősítést a Külügyi és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium ítéli oda elismerésül a világon kiváló kéttannyelvű oktatást biztosító intézményeknek. Magyarországon 7 kéttannyelvű gimnázium kapta meg a minősítést (budapesti, debreceni, pásztói, pécsi, szegedi és veszprémi gimnáziumok). Az Egyesült Államok, Spanyolország és Törökország után Magyarországon van a legtöbb francia két tanítási nyelvű tagozat, így Magyarország a negyedik helyet foglalja el a francia kéttannyelvű tagozattal rendelkező országok rangsorában. Ha összevetjük a francia kéttannyelvű tagozatok számát a lakosság számával, akkor Magyarország az első a rangsorban!

Hamarosan a többi intézmény LabelFrancEducation minősítését igazoló tábla leleplezésére is sor kerül!

dsc_0724

Fazekas Csaba, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója leleplezi a LabelFrancEducation minősítést igazoló táblát Eric Fournier, Franciaország nagykövetének jelenlétében.

dsc_0726

Beethoven Örömódája a gimnázium énekkarának előadásában.

dsc_0730

Eric Fournier, Franciaország nagykövete a gimnázium tanulóival beszélget.

dsc_0739

Eric Fournier, Franciaország nagykövete, a francia kéttannyelvű tagozat tanárai, Hervé Ferrage kulturális együttműködési tanácsos és a Budapesti Francia Intézet igazgatója, valamint Hugues Denisot, oktatási együttműködési attasé.