Közelgő események

Itt találhatóak a Frankofón vilag eseményeinek dátumai, helyszínei és leírásai

augusztus 21 – 27 : Francia nyelvi tàbor fiataloknak Esztergomban ! Bővebb információ : http://www.franciaintezet.hu/budapest-hu/nyelviskola-es-vizsgakoezpont/camp-dete-en-langue-francaise-a-esztergom/?lang=hu

-március 28, péntek 18 óra : Frankofón felfedezőest

Ezen a nagyszabású estén a Frankofón Fesztivál összes partnere és a nagyközönség együtt van jelen. A világ négy tájáról érkező kézműves termékek, zene és gasztronómiai ínyencségek várják a gálaest résztvevőit, akik megkóstolhatják a Frankofónia Nemzetközi Szervezetéhez tartozó tagországok specialitásait is.

- március 26, szerda, 14 óra, Francia Intézet (fö utca 17) : A frankofón dalverseny döntője

 az Accordzéâm francia zenekar és az énekesnő Boggie közreműködésével

 Az ország több pontján megrendezésre kerülő elődöntők során mintegy hatvan, 15 és 25 év közötti fiatalból tizenketten jutnak be a döntőbe, ahol egy francia nyelvű dalt kell előadniuk. Az első helyezett nyereménye egy franciaországi nyelvi tanulmányút.

 – március 26, szerda, 18:30 óra,Librairie Latitudes (Wesselényi utca 11) Alice Zeniter : Szomorú vasárnap c. konyvét dedikálja

A szerző, aki több évig tanított az Eötvös Kollégiumban, ezúttal a Szomorú vasárnap magyar nyelvű megjelenésének alkalmából látogat Magyarországra. A látogatás köré szervezett programban dedikálás, könyvbemutató és író-olvasó találkozó szerepel. 

Franciául

-2014. március 21. 10 óra, CIEF/ELTE (Múzeum krt. 4/f.) : Az egyetemközi francia központ nagy tollbamondàsa

A minden franciául beszélő magyar számára nyitott versenyt idén 10. alkalommal rendezi meg az Egyetemközi Francia Központ. Ez a legnagyobb magyraországi frankofón tollbamondás!  A versenyen mindenki kibékülhet a francia helyesírással és megmutathatja,hogy milyen jól tud helyesen írni! A frankofón irodalom klasszikusai közül válogatott szövegekkel több kategóriában mérkőzhetnek meg egymással az indulók.

-március 21, péntek, 21 óra, New Orleans Club (Lovag utca 5) : Koncert Accordzéâm

Koncerten, csakúgy mint bál alkalmával, az együttes utazásra hív… egy humoros és szenvedélyes utazásra. Az Accordzéâm sokoldalú kaland : napjainkban dinamikusan illeszkednek a “néo-trad” irányzatba, miközben felelevenítik klasszikusaikat.

-március 17, hétfő 20 óra, A38 (Budai alsó rakpart) : Koncert La Gâpette

Egy szédületes párizsi utcakarnevál kel életre ezen az estén. A La Gâpette dalai ugyan a zene szabályait néha áthágva születnek, azonban a harmonika, a gitár és nagybőgő sajátos egyvelege mindenért kárpótolja a hallgatót.

-március 14., péntek, 15 óra, Francia Intézet (Fö utca 17) : Kavics a bakancsban A Traversant3 társulat előadása

Ez a minden korosztálynak ajánlott előadás az árnyszínház nagy múltú hagyományaihoz nyúl vissza, ugyanakkor az animációs filmek kortárs technikáiból is merít.

Március 10. és 18. között turné Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Bécsben

Francia nyelven, magyar felirattal

-március 7,10 óra, Kölcey Ferenc Gimnazium (Munkácsy Mihály utca 26) : Journée du droit humanitaire