Petőfi Sándor (Aszód)

Petőfi Sándor Gimnázium, Gépészeti Szakközépiskola és Kollégium (OM kód: 032558)

kollégium

 Magyar – francia két tanítási nyelvű tagozat (alapítva 1990-ben)

 kódja: 11

A osztály

Képzési idő: 1+4 év

Az egyéves intenzív (heti 20 órás) nyelvi képzés után a francia nyelv a tanítás nyelvévé válik öt tantárgy esetében: történelem, biológia, földrajz, matematika és francia civilizáció. A francia nyelvet és a franciául oktatott tantárgyakat minden esetben csoportbontásban tanulják a diákok. Jelenleg három francia anyanyelvű tanár is szavatolja a képzés kimagasló színvonalát. C típusú felsőfokú állami nyelvvizsga bizonyítvánnyal egyenértékű érettségit szerezhet minden diákunk, aki francia nyelvből emelt szintű jeles, illetve még két, francia nyelven tanult tantárgyból középszintű érettségit tesz.

Diákjaink tanulmányutak és cserekapcsolatok által is szélesíthetik nyelvi ismereteiket. Ezek a kapcsolatok alkalmasak arra, hogy a fiatalok a francia nyelvet mint a kommunikáció nyelvét használják, és hogy megismerjék más népek szokásait, kultúráját.

Előzetes francia nyelvi ismeretek nem szükségesek.

A felvételi eljárás során a tanulók kommunikációs és logikai készségeit mérjük.

Felvételi eljárás:

  1. Központi felvételi vizsgán kell részt venni (magyar nyelv és irodalom, matematika). Az itt elért pontszámokat 50%-ban vesszük figyelembe.
  2. Felvételi elbeszélgetést tartunk (kommunikációs készség magyar nyelven) a pontok 25%-ért.
  3. Az általános iskolai magyar, matematika, történelem, idegen nyelv jegyeket 25%-ban vesszük figyelembe a rangsor kialakításánál.

A központi felvételin legalább 80 pontot elérő tanulót automatikusan felvesszük.

Diákjainknak lehetőségük van kollégiumi elhelyezésre.

iskola udvar suli uszodánk2